Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

“Ιστορίες Καινοτομίας Που Μας Εμπνέουν” Διαδικτυακά Σεμινάρια Από την

CREATIVE +

τη Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

Η CREATIVE+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας που χτυπά στην καρδιά του Παντείου Πανεπιστημίου, ξεκινά τις δράσεις της την Παρασκευή 3 Μαρτίου με τις “Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν”.

 

Οι συμμετοχές για τις “Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν” έχουν ήδη ανοίξει για το μήνα Μάρτιο, και μπορείτε να εγγραφείτε σε όσα σεμινάρια επιθυμείτε.

 

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ξεκινάει την Παρασκευή 03 Μαρτίου (13:00-14:00) με εισηγήτρια την κυρία Άννα Κονιωτάκη, Πρόεδρο της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ACTION PLUS.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - μια ματιά εκ των έσω” και μπορείτε να συνδεθείτε συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής (https://bit.ly/innovationstoriesform).

 

Πρόκειται για έναν κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με experts από το ελληνικό και διεθνές startup οικοσύστημα οι οποίοι θα μοιραστούν με την ακαδημαϊκή κοινότητα τις μοναδικές τους ιστορίες καθώς και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στόχος του κύκλου σεμιναρίων είναι να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να εξοικειώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας με την κουλτούρα πειραματισμού, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ξετυλίγεται μια μοναδική ευκαιρία να μάθει κανείς τί σημαίνει καινοτομία, πώς μπορεί να συνδυαστεί η έρευνα με την επιχειρηματικότητα, πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς το όραμά του και να μένει πιστός σε αυτό.

Οι “Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν” της CREATIVE+, απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, μέλη του επιστημονικού-διδακτικού προσωπικού, στελέχη διοίκησης και της Βιβλιοθήκης και νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CREATIVE+ (https://creativeplus.panteion.gr/), και μάθετε περισσότερα τις πρώτες δράσεις της δομής.

Ακολουθείστε την CREATIVE+ στα social media, εγγραφείτε στο Newsletter μέσα από την ιστοσελίδα και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις που ακολουθούν:

 

 https://www.facebook.com/creativeplus.panteion
 https://www.instagram.com/creativeplus.panteion/

 https://www.linkedin.com/company/creativeplus/about/?viewAsMember=true https://twitter.com/creativeplus_?s=20 https://www.tiktok.com/@creative_plus_panteion?_t=8a696oxghLZ&_r=1 https://www.youtube.com/@creativeplus_panteion/featured

 

Σχετικά με την CREATIVE+

Στόχος της CREATIVE+ είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής ωρίμανσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας αξιοποιώντας την ερευνητική δραστηριότητα που παράγεται από την ακαδημαϊκή ερευνητική κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τεχνολογίες αιχμής web3 για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και την ωρίμανσή τους.

Η CREATIVE+ αναπτύσσει παράλληλες δράσεις ταχείας και πιο αργής (“Fast and Slow”) εμπέδωσης κουλτούρας καινοτομίας, σύνδεσης με οργανικό τρόπο της έρευνας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και δικτύωσης με το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η θερμοκοιτίδα μας παρέχει πόρους, καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης για να σας βοηθήσει να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Είτε ξεκινάτε μόλις τώρα είτε είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε ή να αναπτύξετε, με βάση την έρευνά σας, καινοτόμες λύσεις σε σημαντικές προκλήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας του 21ου αιώνα, η ομάδα μας είναι εδώ για να σας υποστηρίξει σε κάθε σας βήμα. Ελάτε μαζί μας και γίνετε μέρος της Creative+, της κοινότητας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Η ομάδα έργου

 

Μπέττυ Τσακαρέστου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια | Διευθύντρια ADandPRLAB | Επιστημονική Υπεύθυνη CREATIVE+

Νικόλαος Δασκαλάκης

Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής

 

Αικατερίνη Σιδερή

Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης | Ιδρυτικό Μέλος του TECHNIS

 

Μαρία Μενγκ-Παπαντώνη, Ph.D.

Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου των Επιχειρήσεων | Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Europa- Institut, Saarland | Διευθύντρια του European Center of Economic and Criminal Law (ECECRIL)

 

Γιάννης Σκαρπέλος

Κοσμήτορας, Σχολή Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού | Καθηγητής Σπουδών  Οπτικού Πολιτισμού

 

Βασίλης Τσέλιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Περιφερειακής Ανάλυσης και Πολιτικής

 

Φώτης Μηλιένος

Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Στατιστικής & Μεθοδολογίας Ποσοτικής Έρευνας

 

Παντελής Βατικιώτης

Επίκουρος Καθηγητής Νέων Μέσων και Δημοσιογραφίας | Διευθυντής Δημοσιογραφικού Εργαστηρίου

 

Ολοκληρώθηκε η έρευνα αποφοίτων του Γραφείου Διασύνδεσης

Ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου η Έρευνα Αποφοίτων που διεξήγαγε το Γραφείο Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Η έρευνα αποτελεί μέρος της έρευνας EUROGRADUATE, η οποία θα επιτρέψει τη σύγκριση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην έρευνα που απευθυνόταν στους αποφοίτους των ακαδημαϊκών ετών 2016-2017 και 2020-2021 απάντησαν 468 πτυχιούχοι  και 141 απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου μας. Η αποκρισιμότητα στο σύνολο ξεπέρασε το 25%, ενώ για τους αποφοίτους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων έφτασε στο 29,1%.

Τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με την απασχόληση των αποφοίτων των Τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

εκδήλωση «Επαγγελματικά Μονοπάτια»

Με χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Επαγγελματικά Μονοπάτια», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 11:00 και έως της 17:00 στο Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο του προγράμματος STAYnet.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα Ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απευθύνεται σε μαθητές/-τριες, φοιτητές/-τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όποιον ενδιαφέρεται να ανακαλύψει περισσότερα για τις δεξιότητες και τα ταλέντα του.


Σας περιμένουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις και εργαστήρια γύρω από την εκπαιδευτική ρομποτική, τη βιοτεχνολογία, τα επαγγέλματα STEM και τις ήπιες δεξιότητες. Επίσης θα γνωρίσετε τις επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τον κόσμο του τρενομοντελισμού και της βιολογικής γεωργίας και θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε με επαγγελματίες από διάφορους τομείς.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο πρόγραμμα καθώς και στην ιστοσελίδα μας.


Η δήλωση συμμετοχής είναι εφικτή έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μέσω της διαδικτυακής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας.

Προσοχή: Σε κάποια εργαστήρια/σεμινάρια/συζητήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.


Θα χαρούμε αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας και φυσικά μπορείτε να προωθήσετε την πρόσκληση σε άλλους ενδιαφερόμενους και συνεργάτες σας.

Βιωματικά εργαστήρια 2023

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, σε συνεργασία με την υπηρεσία Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης, ξεκινάει κύκλο ομαδικών βιωματικών εργαστηρίων για το 2023!


Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια:

Ανάλυση δυνάμεων - Πως επιτυγχάνω ένα εκπαιδευτικό/επαγγελματικό μου στόχο:
Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές διαμορφώνω τα βήματα που χρειάζονται για να πετύχω έναν βασικό μου στόχο.

Πέμπτη 12/1/2023, 10:30-12:00

Aίθουσα Γ2



Διαχείριση άγχους & χρόνου:

(Σε συνεργασία με την Συμβ. & Ψυχολογική Υπηρεσία)

Μέσα από βιωματικές διαδικασίες μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος και το χρόνο μου την περίοδο των εξετάσεων και γενικότερα σε περιόδους πίεσης.

Πέμπτη 19/1/2023, 10:00-12:00

Aίθουσα Γ2


Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια στο Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, Ισόγειο Νέου Κτηρίου (δίπλα από την Φοιτητική Μέριμνα) ή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible

Το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action” θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635, Αθήνα) την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 18.00. Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε ενεργά στα παρακάτω:

16 Workshops επιχειρηματικότητας.

Την Πέμπτη 8/12, συνέδριο με θέμα “Ιn Action onlife” για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη με κεντρικό ομιλητή τον κ. Πέτρο ΒαρελίδηΓενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.

 

Την Παρασκευή 9/12, συνέδριο με θέμα: “In Action online” για τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Δρίτσα, Διευθυντή Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ Χρ. Δήμα, αρμόδιου τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

 

Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων σε εκθεσιακό χώρο.

 

Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.

 

Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022.

 

Παρακαλώ, πραγματοποιήστε άμεσα την εγγραφή σας στο https://www.bossible.gr/ που είναι απαραίτητη για την ένταξή σας στα συνέδρια και στα workshops.

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε εδώ: https://www.bossible.gr/the-bossible-festival-conference-2022/the-bossible-festival-conference-program

 

Το πρόγραμμα των workshops θα το βρείτε εδώ: https://www.bossible.gr/the-bossible-festival-workshops-2022/the-bossible-festival-workshops-program