Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

“Ιστορίες Καινοτομίας Που Μας Εμπνέουν” Διαδικτυακά Σεμινάρια Από την

CREATIVE +

τη Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

Η CREATIVE+, η Δομή Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας που χτυπά στην καρδιά του Παντείου Πανεπιστημίου, ξεκινά τις δράσεις της την Παρασκευή 3 Μαρτίου με τις “Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν”.

 

Οι συμμετοχές για τις “Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν” έχουν ήδη ανοίξει για το μήνα Μάρτιο, και μπορείτε να εγγραφείτε σε όσα σεμινάρια επιθυμείτε.

 

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ξεκινάει την Παρασκευή 03 Μαρτίου (13:00-14:00) με εισηγήτρια την κυρία Άννα Κονιωτάκη, Πρόεδρο της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ACTION PLUS.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα - μια ματιά εκ των έσω” και μπορείτε να συνδεθείτε συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής (https://bit.ly/innovationstoriesform).

 

Πρόκειται για έναν κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με experts από το ελληνικό και διεθνές startup οικοσύστημα οι οποίοι θα μοιραστούν με την ακαδημαϊκή κοινότητα τις μοναδικές τους ιστορίες καθώς και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Στόχος του κύκλου σεμιναρίων είναι να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να εξοικειώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας με την κουλτούρα πειραματισμού, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ξετυλίγεται μια μοναδική ευκαιρία να μάθει κανείς τί σημαίνει καινοτομία, πώς μπορεί να συνδυαστεί η έρευνα με την επιχειρηματικότητα, πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς το όραμά του και να μένει πιστός σε αυτό.

Οι “Ιστορίες Καινοτομίας που μας Εμπνέουν” της CREATIVE+, απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, μέλη του επιστημονικού-διδακτικού προσωπικού, στελέχη διοίκησης και της Βιβλιοθήκης και νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CREATIVE+ (https://creativeplus.panteion.gr/), και μάθετε περισσότερα τις πρώτες δράσεις της δομής.

Ακολουθείστε την CREATIVE+ στα social media, εγγραφείτε στο Newsletter μέσα από την ιστοσελίδα και μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις που ακολουθούν:

 

 https://www.facebook.com/creativeplus.panteion
 https://www.instagram.com/creativeplus.panteion/

 https://www.linkedin.com/company/creativeplus/about/?viewAsMember=true https://twitter.com/creativeplus_?s=20 https://www.tiktok.com/@creative_plus_panteion?_t=8a696oxghLZ&_r=1 https://www.youtube.com/@creativeplus_panteion/featured

 

Σχετικά με την CREATIVE+

Στόχος της CREATIVE+ είναι η υποστήριξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής ωρίμανσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας αξιοποιώντας την ερευνητική δραστηριότητα που παράγεται από την ακαδημαϊκή ερευνητική κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τεχνολογίες αιχμής web3 για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και την ωρίμανσή τους.

Η CREATIVE+ αναπτύσσει παράλληλες δράσεις ταχείας και πιο αργής (“Fast and Slow”) εμπέδωσης κουλτούρας καινοτομίας, σύνδεσης με οργανικό τρόπο της έρευνας με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και δικτύωσης με το οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η θερμοκοιτίδα μας παρέχει πόρους, καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης για να σας βοηθήσει να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Είτε ξεκινάτε μόλις τώρα είτε είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε ή να αναπτύξετε, με βάση την έρευνά σας, καινοτόμες λύσεις σε σημαντικές προκλήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας του 21ου αιώνα, η ομάδα μας είναι εδώ για να σας υποστηρίξει σε κάθε σας βήμα. Ελάτε μαζί μας και γίνετε μέρος της Creative+, της κοινότητας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Η ομάδα έργου

 

Μπέττυ Τσακαρέστου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια | Διευθύντρια ADandPRLAB | Επιστημονική Υπεύθυνη CREATIVE+

Νικόλαος Δασκαλάκης

Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής

 

Αικατερίνη Σιδερή

Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης | Ιδρυτικό Μέλος του TECHNIS

 

Μαρία Μενγκ-Παπαντώνη, Ph.D.

Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου των Επιχειρήσεων | Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Europa- Institut, Saarland | Διευθύντρια του European Center of Economic and Criminal Law (ECECRIL)

 

Γιάννης Σκαρπέλος

Κοσμήτορας, Σχολή Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού | Καθηγητής Σπουδών  Οπτικού Πολιτισμού

 

Βασίλης Τσέλιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Περιφερειακής Ανάλυσης και Πολιτικής

 

Φώτης Μηλιένος

Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Στατιστικής & Μεθοδολογίας Ποσοτικής Έρευνας

 

Παντελής Βατικιώτης

Επίκουρος Καθηγητής Νέων Μέσων και Δημοσιογραφίας | Διευθυντής Δημοσιογραφικού Εργαστηρίου