Work In Tech Program, the sequel

Work In Tech Program, the sequel

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει και εκπαιδεύσει γυναίκες ώστε να απασχοληθούν στον χώρο της τεχνολογίας μέσω 4 ειδικοτήτων:

·  Data Analytics

·  IT Automation with Python

·  UX Design

·  Digital Marketing and E -commerce

Μας ενδιαφέρει η ανακοίνωση προώθηση του προγράμματος μέσω newsletters, ανακοινώσεων στους πίνακες ή οποιαδήποτε άλλο τρόπο διενεργείτε μέσα στη σχολή.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν γυναίκες  ώστε να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους (upskilling - reskilling).  Tο πρόγραμμα διατίθεται μέσω της Mexoxo εντελώς δωρεάν.

Τα μαθήματα είναι on demand και διατίθεται από την Mexoxo χρονοδιάγραμμα φοίτησης για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου.Για το πρόγραμμα υπάρχει group σε facebook καθώς και session QnA για την συνεχόμενη διευκόλυνσή των ωφελούμενων στην ολοκλήρωση των courses.Με το τέλος ολοκλήρωσης της ύλης αποστέλλεται certification (Βεβαίωση Παρακολούθησης) στην κάθε ωφελούμενη

Αιτήσεις εδώ!


Θέσεις σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους έως 30 ετών στην Ιταλία μέσω του ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ

Πρόκειται για προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης τα οποία αφορούν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και των ευάλωτων ομάδων.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps, E.S.C.) είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε νέους έως 30 ετών να συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα εθελοντισμού στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα καλύπτει τα βασικά έξοδα του εθελοντή (μεταφορικό κόστος, τοπικές μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή) και του παρέχει μαθήματα γλώσσας και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση.

Θέση στον κοινωνικό συνεταιρισμό Margherita, στο Sandrigo Ιταλίας:

https://nefeleonas.gr/?ai1ec_event=%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-18-30-4&instance_id=99

Θέση στον κοινωνικό συνεταιρισμό "L'Orsa Maggiore" στο Malo Ιταλίας:

https://nefeleonas.gr/?ai1ec_event=%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-18-30-2&instance_id=56

 

Πληροφορίες/αιτήσεις: κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ, www.nefeleonas.gr

Pre-departure briefing for European students

 

 

19 Ιουνίου 2023, 18.00-19.00


Πριν ξεκινήσετε τις σπουδές σας στη Βρετανία, συνδεθείτε μαζί μας σε μία ενημερωτική

διαδικτυακή συνάντηση, ειδικά σχεδιασμένη για φοιτητές που προέρχονται από την ΕΕ.

Μαζί μας θα έχουμε εκπροσώπους από την υπηρεσία έκδοσης φοιτητικής βίζα, από βρετανικά

πανεπιστήμια αλλά και τωρινούς φοιτητές που θα μοιραστούν την εμπειρία τους.

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σας προσκαλεί

 

 

 Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00

στη διαδικτυακή εκδήλωση που αφορά τo Πρόγραμμα Σπουδών

«Δημιουργική Γραφή (ΔΗΓ)».

 

Το ΕΑΠ δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να φοιτήσουν στο ΕΑΠ με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,

ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους,  

να έρθουν σε επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα και παράλληλα να ενημερωθούν για τα Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το Ίδρυμα.

 

Ο Διευθυντής του ως άνω Προγράμματος, σε συνεργασία με Καθηγητές-Συμβούλους, αλλά και εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό,

θα προβούν σε παρουσίαση του και θα ακολουθήσει συζήτηση και επίλυση αποριών.

 

Ο σύνδεσμος σύνδεσης: https://hou.webex.com/meet/kagialis

 

 

 

 

THINK TANK CHANCE FOR YOUTH: Inclusion Seminar

Ενδιαφέρεσαι να αναπτύξεις soft skills, να εξελίξεις τις προσωπικές σου δεξιότητες και να μάθεις πως να προωθείς καλύτερα τον εαυτό σου; Τότε η Τσεχία σε καλεί!

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες τόσο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους όσο και στην εξοικίωση τους με επικοινωνιακά και διαδικτυακά εργαλεία (Canva, Google tools, κ.α.) που θα τους φανούν χρήσιμα και μετά το πρόγραμμα. Μέσα από διαδραστικά workshops και activities θα ενδυναμώσουν τις ηγετικές του ικανότητες, θα μάθουν καλύτερα το πώς να δουλεύουν ομαδικά και πως να αξιοποιούν κατάλληλα τον χρόνο τους (time management). Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν think tanks με στόχο να σχεδιάσουν μαζί μια πολιτική που θα προωθεί την έννοια της συμπερίληψης. Mέσω των think tanks θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές τις οποίες μετά θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν στα υπόλοιπα άτομα. Σκοπός είναι κάθε πρόβλημα να προσεγγιστεί πολύπλευρα και ολοκληρωμένα. Δίνοντας στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν και να ασχοληθούν έμπρακτα με ουσιαστικά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευελπιστεί παράλληλα να τους φέρει πιο κοντά στην έννοια της δημοκρατίας.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Χώρες που συμμετέχουν: Τσεχία, Ελλάδα, Πολωνία

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

 Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείς να το βρεις: ΕΔΩ

Διαμονή: Σε διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης

Για να δηλώσεις συμμετοχή:

1) Έλεγξε τις ημερομηνίες και τον τόπο του προγράμματος.

2) Έλεγξε ότι μπορείς να καλύψεις το κόστος των εισιτηρίων (αν έχεις κάποια απορία για την διαδρομή επικοινώνησε μαζί μας). Το ποσό των εισιτηρίων επιστρέφεται εξ ’ολοκλήρου μέχρι τα 300 ευρώ. Στο 100% καλύπτονται η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

3) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω Zoom με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω βιντεοσυνομιλίας.

4) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καλείσαι να καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς που είναι 50 ευρώ.

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ

Καλή Επιτυχία!