Προγράμματα Erasmus + / Youth, European Solidarity Corps.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προγράμματα Erasmus + / Youth, European Solidarity Corps και το δίκτυο Eurodesk σας εύχεται Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

Το 2023 με τον ερχομό του φέρνει νέες ευκαιρίες κινητικότητας, μάθησης, δικτύωσης, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα από τη συμμετοχή σας στα προγράμματα Erasmus + / Youth, European Solidarity Corps.

Σύμφωνα με τη σχετική έγκριση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2023 έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Η πρωτοβουλία αυτή βασίστηκε στο γεγονός ότι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που έφερε στην αγορά εργασίας η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, απαιτούν νέες δεξιότητες του εργατικού δυναμικού και κατ' επέκταση της νεολαίας. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen πρότεινε στην  ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2022,  να ανακηρυχθεί το 2023 Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, να εστιάσουμε καλύτερα στις επενδύσεις μας, να συνεργαστούμε με εταιρείες και να ταιριάξουμε αυτές τις ανάγκες με τις φιλοδοξίες των ανθρώπων καθώς και να προσελκύσουμε ταλέντα στην ήπειρό μας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το περιεχόμενο της 
European Skills Agenda.

Δείτε τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για το έτος 2023 των προγραμμάτων 
Erasmus + / Youth και European Solidarity Corps.